Jaarverslag 2018

Het jaarverslag van 2018 staat online! Klik hier om het verslag in te zien, of bekijk onze Missie en Visie-pagina voor alle jaarverslagen van de afgelopen jaren.

Publicado en: Overig

Jaarverslag 2017

Het jaarverslag van 2017 staat online! Klik hier om het verslag in te zien, of bekijk onze Missie en Visie-pagina voor alle jaarverslagen van de afgelopen jaren.

Publicado en: Overig

Jaarverslag 2016

Het jaarverslag van 2016 staat online! Lees nu alles over de hoogtepunten van het afgelopen jaar, de opening van talenschool Juntucha en alle projecten die we uitvoeren. Het verslag is te vinden op onze missie en visie pagina, of klik hier!

Publicado en: Overig

Nieuwe blog Loulou

Er staat weer een nieuwe blog van stagiaire Loulou op de website! Ze is inmiddels weer terug in Nederland en vertelt over het waardevolle werk dat ze heeft gedaan met de verschillende handboeken voor de stichting, en wat ze gaat doen nu ze weer thuis is!

Publicado en: Overig

Casa de la Alegría op Traveljunks.nl

DSCN1535Onlangs is er op reisblog Traveljunks een mooi artikel verschenen over de Casa en onze nieuwe talenschool Juntucha. Klik hier om het artikel te lezen!

Publicado en: Overig

Blog Loulou en jaarverslag 2015

Loulou
Onze stagiaire Loulou zit inmiddels ruim een maand in Cochabamba, en heeft een blog geschreven om te vertellen wat ze daar allemaal doet. Ook vertelt ze over de problematiek die ze ziet bij de kinderen waar we mee werken. Loulou zal regelmatig een nieuw verhaal plaatsen, klik hier om haar blog te lezen.
 
Ook is het jaarverslag van 2015 inmiddels gepubliceerd, deze is te vinden op onze missie en visie pagina, of door de klikken op Jaarverslag Casa de la Alegría 2015. In het jaarverslag kunt u onder andere ons beloningsbeleid, de financiële verantwoording en een verslag van de uitgeoefende activiteiten over 2015 terugvinden.

Publicado en: Blogs, Overig

Even voorstellen

IMG-20150909-WA0002
Zoals al te zien was op de wie zijn wij-pagina hebben zich het afgelopen jaar wat wisselingen voorgedaan in het team, zowel in Nederland als in Bolivia.
 
In het begin van vorig jaar hebben we na een roerige periode afscheid moeten nemen van Omar, en aan het einde van dat jaar is in gezamenlijk overleg besloten dat ook de samenwerking met Karito werd beëindigd. Een lastige beslissing, die een spannende periode tot gevolg had, maar inmiddels hebben we drie nieuwe docenten gevonden die onlangs hun eerste tijdelijke contract hebben getekend. We stellen ze graag even kort voor!
 
Marina studeerde psychologie, en combineert die kennis met haar ervaring als theatermaker. Ook Fabiola studeerde psychologie, en bracht als kind veel tijd door in een tehuis omdat haar vader daar werkte. Ze is daardoor enorm gemotiveerd om de omstandigheden voor de kinderen van nu te verbeteren. Damian is beroepsmuzikant, en heeft tijdens het werken in onder andere een opvangkamp van dichtbij gezien hoe groot de positieve impact van (het maken van) muziek kan zijn bij kinderen.
 
De keuze voor deze docenten is gemaakt na een lange periode van gesprekken, proeflessen, trainingen en evaluaties, waarin zij er vanwege hun enthousiasme, harde werken en bereidheid om echt de diepte in te gaan en te investeren in de kinderen en de stichting echt bovenuit staken. Ze hebben eerst een proefcontract gekregen, en na die periode hebben we ervoor gekozen ze alle drie een contract aan te bieden.
 
Momenteel zitten we in de volgende fase, waarin de docenten overgaan van de lessen samen voorbereiden en geven, naar dit zelfstandig doen. Door de extra uren die hierdoor vrijkomen is er ruimte voor een aantal nieuwe groepen, waar we nu dan ook hard naar op zoek zijn.
 
We besteden veel aandacht aan evaluatie, documentatie en zelfreflectie. Na elke les maken de docenten twee verslagen, één over het verloop van de les: de doelen waaraan gewerkt is, de oefeningen die gedaan zijn en de resultaten die behaald zijn. Maar ze schrijven ook een zelfreflectieverslag, waarin ze bijvoorbeeld aangeven hoe zij zich voelde tijdens de les, en de impact die dat op de les gehad zou kunnen hebben. Al deze verslagen worden besproken in de wekelijkse vergaderingen, waardoor we echt de diepte in kunnen, en grote stappen kunnen maken met zowel de kids als de docenten.
 
Wij zijn ontzettend blij dat we, na een roerige periode met veel instabiliteit en onzekerheid, een team hebben met ontzettend gedreven mensen die voor langere tijd aan de stichting verbonden zijn, en hard werken om de kinderen de beste hulp te geven die maar mogelijk is.

IMG-20150910-WA0005
Met Karlijn, onze creatief therapeut in Bolivia

Publicado en: Bolivia

Nieuwe vacatures

We zijn weer op zoek naar versterking! Zou jij je kennis en ervaring willen inzetten voor een goed doel, ben je op zoek naar een leuke stageplek, en/of wil je misschien wel voor langere tijd in het buitenland aan de slag? Neem dan eens een kijkje bij onze vacatures! Momenteel hebben we de volgende vacatures openstaan:
 
Stagiair creatieve therapie in de richting drama, beweging of muziek

Creatief therapeut in de richting drama, beweging of muziek

Marketingspecialist voor promotie talenschool

SEO-expert
 
Zit jouw ideale (vrijwilligers)baan er niet bij? Hou dan onze vacaturepagina in de gaten, onze vraag wisselt geregeld. Heb je vragen, ideeën, of ben je ervan overtuigd dat je ons op een andere manier kan helpen? Stuur dan een mailtje naar info@casadelaalegria.nl. We horen graag van je!

Publicado en: Overig