Even voorstellen

IMG-20150909-WA0002
Zoals al te zien was op de wie zijn wij-pagina hebben zich het afgelopen jaar wat wisselingen voorgedaan in het team, zowel in Nederland als in Bolivia.
 
In het begin van vorig jaar hebben we na een roerige periode afscheid moeten nemen van Omar, en aan het einde van dat jaar is in gezamenlijk overleg besloten dat ook de samenwerking met Karito werd beëindigd. Een lastige beslissing, die een spannende periode tot gevolg had, maar inmiddels hebben we drie nieuwe docenten gevonden die onlangs hun eerste tijdelijke contract hebben getekend. We stellen ze graag even kort voor!
 
Marina studeerde psychologie, en combineert die kennis met haar ervaring als theatermaker. Ook Fabiola studeerde psychologie, en bracht als kind veel tijd door in een tehuis omdat haar vader daar werkte. Ze is daardoor enorm gemotiveerd om de omstandigheden voor de kinderen van nu te verbeteren. Damian is beroepsmuzikant, en heeft tijdens het werken in onder andere een opvangkamp van dichtbij gezien hoe groot de positieve impact van (het maken van) muziek kan zijn bij kinderen.
 
De keuze voor deze docenten is gemaakt na een lange periode van gesprekken, proeflessen, trainingen en evaluaties, waarin zij er vanwege hun enthousiasme, harde werken en bereidheid om echt de diepte in te gaan en te investeren in de kinderen en de stichting echt bovenuit staken. Ze hebben eerst een proefcontract gekregen, en na die periode hebben we ervoor gekozen ze alle drie een contract aan te bieden.
 
Momenteel zitten we in de volgende fase, waarin de docenten overgaan van de lessen samen voorbereiden en geven, naar dit zelfstandig doen. Door de extra uren die hierdoor vrijkomen is er ruimte voor een aantal nieuwe groepen, waar we nu dan ook hard naar op zoek zijn.
 
We besteden veel aandacht aan evaluatie, documentatie en zelfreflectie. Na elke les maken de docenten twee verslagen, één over het verloop van de les: de doelen waaraan gewerkt is, de oefeningen die gedaan zijn en de resultaten die behaald zijn. Maar ze schrijven ook een zelfreflectieverslag, waarin ze bijvoorbeeld aangeven hoe zij zich voelde tijdens de les, en de impact die dat op de les gehad zou kunnen hebben. Al deze verslagen worden besproken in de wekelijkse vergaderingen, waardoor we echt de diepte in kunnen, en grote stappen kunnen maken met zowel de kids als de docenten.
 
Wij zijn ontzettend blij dat we, na een roerige periode met veel instabiliteit en onzekerheid, een team hebben met ontzettend gedreven mensen die voor langere tijd aan de stichting verbonden zijn, en hard werken om de kinderen de beste hulp te geven die maar mogelijk is.

IMG-20150910-WA0005
Met Karlijn, onze creatief therapeut in Bolivia

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *