Hola (new) Face!

“Ik ben gefascineerd door de sociaal-emotionele ontwikkeling van kinderen en creativiteit speelt hier een grote rol in” 

Michelle, creative designer bij Casa, stelt zich voor.

“Een jaar geleden wees mijn moeder (die zelf haar hele werk-leven al voor NGO’s werkt) mij op een vacature van Casa de la Alegría. Ik sloot me aan bij het team vrijwilligers en ben sindsdien verantwoordelijk voor de visuele uitingen. Ik heb o.a. het nieuwe logo ontworpen en aansluitend een huisstijl gecreëerd voor presentaties, social media-uitingen en de nieuwe website.”

Wat doe je naast je werkzaamheden bij Casa?
“Ik ben graag omringd door kinderen. Ik besloot mij daarom vorig jaar om te scholen en ben een verkorte pedagogische opleiding gaan doen. Al hoewel ik al meerdere ervaringen had opgedaan binnen dit vakgebied (zo heb ik bijv in Colombia vrijwilligerswerk gedaan bij een school voor dove en blinde kinderen, evenals hier in Amsterdam bij een stichting die Kinderkunst educatie aanbiedt) had ik niet eerder bedacht hier mijn ‘echte’ werk van te maken. Ik besloot te stoppen met mijn voormalige baan en ontdekte door Casa het vak creatieve therapie. Dit opende voor mij een hele nieuwe wereld en nu (een jaar verder) kan ik zeggen dat dit de best keuze is die ik ooit heb gemaakt. Ik ben gefascineerd door de sociaal-emotionele ontwikkeling van kinderen, en creativiteit speelt hier een grote rol in. Daarnaast doe ik nog steeds wel design klussen, dat blijf ik gewoon heel erg leuk vinden.”

Welke kleur past het beste bij jouw persoonlijkheid. En waarom?
“Paars! Deze kleur staat voor passie, autonomie, inventiviteit en spiritualiteit. Maar als ik deze kleur in één woord zou moeten omschrijven zou ik zeggen: eigenwijs.Ook is de kleur paars een combinatie van twee uiterste kleuren; de warmste en de koudste, wat ook toepasselijk is voor mij. Maar de leukste reden vind ik nog dat als je googelt op het woord paars, er het volgende verschijnt: ‘Paars is een blauwachtige rode kleur waarvan de grenzen niet duidelijk vastliggen’. En niet geheel onbelangrijk: deze kleur staat mij gewoon heel goed!”

Wie is je favoriete kunstenaar of wat is je favoriete kunstwerk?
“Ik heb eigenlijk niet echt één favoriete kunstenaar of één favoriet kunstwerk. Maar wat ik fantastisch vind is straatfotografie. Toevallige en onlogische maar toch perfect kloppende beelden geven mij een onverklaarbare energie. Ik haal zelf ook de meeste inspiratie uit ‘gewone’ dingen die ik in mijn dagelijkse leven voorbij zie komen, zonder dat ze bedoeld zijn als kunst. Ik probeer dit dan ook wel eens zo vast te leggen zoals ik het zie, maar dat lukt helaas niet altijd.”

De winter is net weer begonnen, wat is je lievelingsseizoen?
“In principe de zomer, om de lange warme avonden. Maar ik vind eigenlijk de afwisseling van de seizoenen heel erg fijn. En dan bedoel ik vooral de overgang van winter naar lente!”

Waar kun je verdrietig over worden?
“Onmacht!”