5 Redenen om ons te steunen

  1. Al onze projecten worden opgezet in volledige samenwerking met lokale mensen en organisaties. Zelfs het idee voor de stichting is voortgekomen uit gesprekken met de bevolking van Cochabamba! Door de behoeften van de lokale bevolking mee te nemen in de plannen, en gebruik te maken van lokale docenten, sluiten onze projecten goed aan op de lokale cultuur en gebruiken. Dit vergroot de duurzaamheid en de kans op succes!
  2.  

  3. Een goed idee of een aardig gebaar is niet voldoende wanneer je over ontwikkelingshulp praat. Daarom richt Casa de la Alegría zich op de ontwikkeling zelf. Al onze projecten draaien om onafhankelijkheid en duurzaamheid. Hoe we dat doen? We richten ons niet alleen op talentontwikkeling die zorgt voor zelfredzaamheid in financiële zin, maar ook op sociaal emotionele ontwikkeling, die vervolgens kan worden doorgegeven aan anderen, en zo doorwerkt in de samenleving.
  4.  

  5. Veel ontwikkelingsorganisaties richten zich alleen op opvang, eten en onderwijs. Hoewel deze vormen van hulp uiteraard onmisbaar zijn, vinden wij het belangrijk om een stap verder te gaan, en de jongeren niet alleen te helpen met overleven, maar ze ook vaardigheden te leren waarmee ze een goed leven kunnen opbouwen, en trots zijn op zichzelf. Daarom werken wij samen met organisaties die de eerste levensbehoeften van de jongeren verzorgen, en richten wij ons volledig op sociaal emotionele ontwikkeling en talentontwikkeling, zodat we samen een completer hulppakket kunnen bieden. Ook vinden wij het belangrijk dat de kinderen en jongeren tijdens de workshops kunnen ontspannen, plezier kunnen maken, en echt even kind kunnen zijn.
  6.  

  7. Ben jij ook altijd benieuwd waar je geld nou echt naartoe gaat? En hoeveel van jouw geld er daadwerkelijk belandt bij de mensen die het nodig hebben? Casa de la Alegría is een transparante organisatie die elk jaar zicht geeft op de financiële en organisatorische rapporten. Ook geven we regelmatig updates via Facebook, onze website en de nieuwsbrief. Door alle foto’s en verhalen krijg je echt het idee dat je de kinderen een beetje leert kennen!
  8.  

  9. Elk van onze teamleden zit bomvol enthousiasme voor het werk dat we met de Casa verrichten. De meesten van ons hebben uitgebreide ervaring met Latijns-Amerika, en kunnen zich dus goed inleven in de mensen en de situaties waar we mee te maken krijgen. Maar naast deze passie, hebben we ook veel kennis in huis. Onze teamleden hebben universitaire diploma’s in bijvoorbeeld antropologie, creatieve therapie, management marketing, graphic design, politieke studies, ontwikkelingsstudies, psychologie, business administration, sociologie, Latijns Amerika studies  en de theateracademie. Alles bij elkaar hebben we een breed pakket aan kennis in huis, en kunnen we veel betekenen voor de kinderen in Cochabamba.
Inschrijven nieuwsbrief
Via onderstaande link kunt u zich aanmelden voor onze nieuwsbrief. Deze nieuwsbrief komt ongeveer één keer per kwartaal uit. Hierin vertellen we over de activiteiten die er zijn ondernomen in Cochabamba, wat de nieuwste ontwikkelingen zijn en hoe het gaat met het project.

E-mail: